Menu

OMGEVING werkt mee aan Ringland

OMGEVING is door vzw Ringland gevraagd om het concept Ringland verder te onderzoeken en te testen op zijn haalbaarheid. OMGEVING presenteert op maandag 27 april en dinsdag 28 april in de Antwerpse Roma de resultaten van dit boeiend ontwerpend onderzoek.

Het ontwerpteam van OMGEVING heeft het systeem van tunnels voor stedelijk en doorgaand verkeer onderzocht en verder verfijnd. Het voorgestelde systeem is robuust en zorgt voor meer doorstromingscapaciteit dan de huidige ring. De grote verkeerswisselaars zijn ondergronds gebracht zodat er nog meer parkruimte beschikbaar komt. De nieuwe Singel verdwijnt eveneens op twee plaatsen onder de grond zodat de mogelijke barrièrewerking op die plaatsen helemaal verdwijnt.

OMGEVING lanceert de term ‘dwarsdenken’ voor het landschapspark. Het parklandschap dat ontstaat zal voornamelijk door de aangrenzende districten worden gebruikt. Het is daarom belangrijk om de noden van de aanleunende wijken in kaart te brengen en een mogelijke oplossing in het 10e district Ringland te zoeken. Op die manier ontstaat er een zeer gevarieerd en boeiend eigentijds landschapspark dat zuurstof geeft aan de stad, dat ontwikkelingskansen genereert en de stad klaarmaakt voor de 21ste eeuw.

 

« terug naar overzicht

OMGEVING