Menu

gewonnen: Albertpool Vorst

Het team B-architecten – OMGEVING wint de wedstrijd voor het realiseren van een complex met diverse sociale voorzieningen en de heraanleg van het Albertplein in Vorst. De ambitie van het project is om deze belangrijke plek nieuw leven in te blazen door in te zetten op een ontwerp dat zowel de architectuur (B-Architecten) als de publieke ruimte (OMGEVING) integreert en tegelijkertijd programmatorisch een sociale impuls creĆ«ert.

Het eigenlijke Albertplein onderscheidt zich door een gedetailleerde en subtiele inrichting waarbij er ruimten op mensenmaat worden voorgesteld. In het voorstel krijgt de zuidzijde van het plein een groen karakter met intieme zitplekken rondom de bestaande bomen. Het noordelijk deel van het plein faciliteert door zijn open en polyvalent karakter de bestaande activiteiten, waaronder de biomarkt en de bloemenmarkt, en andere toekomstige functies.
De realisatie van het project is de eerste interventie die kadert in het duurzaam wijkcontract Albert.

« terug naar overzicht