Menu

Team KCAP, EVR en OMGEVING ontwerpt nieuwe woonwijk in Gent

Het project Rinkkaai van het ontwerpteam KCAP, EVR en OMGEVING wint de wedstrijd voor het woonproject aan Fabiolalaan in Gent. Het team werkt in opdracht van de ontwikkelaarsgroep Alides, Nacarat en Cores Development en wordt bijgestaan door een uitgebreide groep adviseurs.

Het voorstel voor de nieuwe woonbuurt aan het station Gent Sint-Pieters omvat meer dan 300 woningen, publieke en buurtgebonden commerciële functies en de aanleg van het publiek domein met onder andere een nieuw buurtpark. Door de ligging aan Fabiolalaan en vlakbij het recreatiedomein Blaarmeersen biedt het gebied een rustgevende groene context en legt het project verbindingen tussen stad en groen, wonen en ontspannen, en de bestaande en de nieuwe buurt. Het ontwerpvoorstel scoort op alle criteria, waaronder de door de stad Gent gestelde ambitieuze duurzaamheidseisen, het hoogst.

« terug naar overzicht

OMGEVING