Menu

Kemmelbergsite in ere hersteld

Op 14 oktober 2015 werd onder ruime belangstelling en in aanwezigheid van de Franse ambassadrice Marie-Christine Butel de herstelde Kemmelbergsite geopend. In 1918 was de Kemmelberg het decor van een verschrikkelijke veldslag, waarin ruim 5.500 Franse soldaten het leven lieten. Het massagraf ‘Ossuaire français’  en het monument ‘Den Engel’ zijn hier de laatste getuigen van. In de reconversie die OMGEVING uitwerkte is de zichtas tussen beide monumenten hersteld. Er is een plein gemaakt waarbij ‘Den Engel’ opnieuw de volledige aandacht krijgt die het verdient en het ossuaire is in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht.

‘Dit is een plek die voor alle Fransen heel wat emoties opwekt en het is moeilijk niet onbewogen te blijven als wij zien hoe hard er gewerkt wordt om deze herinneringen levend te houden’, sprak ambassadrice Butel.

De Kemmelberg is een heuvel bij het dorp Kemmel in de Belgische provincie West-Vlaanderen en is met zijn 156 meter het hoogste punt van de provincie. De site maakt deel uit van de selectie van 18 sites die de Vlaamse overheid wil laten erkennen als Unesco-werelderfgoed.

« terug naar overzicht

OMGEVING