Menu

winnend ontwerp voor Belgacomtoren Gent

Het team COUSSÉE & GORIS / GAFPA / EXEDRA / MOUTON / OMGEVING wint de ontwerpwedstrijd voor de Belgacomtoren te Gent. In het wedstrijdontwerp wordt de Portus Ganda‐site, op de samenvloeiing van Leie en Schelde, volledig getransformeerd tot een levendige wijk met woningen, horeca en een hotel. Het talud en de zogenaamde bunker achter het hoofdgebouw maken plaats voor een bouwblok op maat van het middeleeuws stratenpatroon. Het Veermanplein wordt verruimd met een park van meer dan 2000 m² langs de Nederschelde. In dit nieuwe wijkpark krijgt de waterkant zachte oevers en worden een nieuwe promenade en een speelzone voorzien.

Binnen het team staat OMGEVING in voor de stedenbouwkundige inpassing en het landschapsontwerp.

« terug naar overzicht

OMGEVING