Menu

OMGEVING werkt mee aan ontwikkeling Blue Gate Antwerp

Als onderdeel van het consortium Blue O’pen werkt OMGEVING mee aan de herontwikkeling van het bedrijventerrein Blue Gate Antwerp op de sterk vervuilde gronden van de voormalige petroleumsite. Deze brownfield van 64 hectare zal de komende twintig jaar evolueren naar een hoogwaardig, watergebonden en eco-effectief bedrijventerrein. De erfgoedrelicten uit het petroleumverleden bepalen de uniciteit van deze werkplek van de toekomst. Het team Blue O’pen, onder leiding van de DEME-groep en BOPRO, kwam als winnaar uit de bus voor de PPS-herontwikkeling van Blue Gate Antwerp na een intensieve onderhandelingsprocedure. OMGEVING staat in voor de opmaak van de stedenbouwkundige plannen, uitvoeringsplannen, opvolging van de werken en de ruimtelijke procesondersteuning. OMGEVING werkte in 2010 al mee aan de opmaak van het masterplan voor Blue Gate.

« terug naar overzicht

OMGEVING