Menu

gewonnen: sociale woningen, klooster Termien Genk

Het team OMGEVING / RE-ST wint de ontwerpwedstrijd voor het realiseren van 36 sociale woningen op de site van het voormalige klooster van de Dominikanen, gelegen in de wijk Termien, Genk. In opdracht van Nieuw Dak wordt het bestaande klooster met hortus conclusus (ingesloten tuin) vervangen door een nieuw ensemble van 3 woonclusters met een publiek binnenhof. Hierdoor wordt er een mentale link gelegd met de huidige kloostertuin en -gebouwen die getransformeerd worden tot een open enclave rond een collectief en publiek binnenhof. Het nieuwe voorplein en het binnenhof maken de publieke doorwaadbaarheid naar het achterliggende parkbos mogelijk. Ook voor de kerk worden toekomstige herbestemmingsstrategieën uitgeschreven die mogelijke nevenbestemmingen op korte termijn en een definitieve herbestemming aanreiken.

« terug naar overzicht

OMGEVING