Menu

start opdracht pleinscenografie Gent

‘De Gentse pleinen zijn een kostbaar goed. Het zijn plekken van samenkomst en zij veruitwendigen het bruisende Gentse stadsleven. De pleinen in de binnenstad worden omarmd en ook vorm gegeven door een uniek historisch en architecturaal kader.’

 Met deze openingszin uit het bestek van het stadsbestuur van Gent is voor OMGEVING de motivatie tot een goede pleinscenografie ingegeven. Bij pleinscenografie gaat het om het afstemmen van klein- en grootschalige evenementen op het publiek domein van de stad. Wij werken het komende jaar aan de opmaak van een hanteerbaar instrument om grip te krijgen op de ruimtelijke organisatie van evenementen en de mogelijkheden die de pleinen en parken van Gent daartoe bieden.

Voor deze opdracht werkt OMGEVING samen met Patrick De Groote, Stijn Oosterlynck en Katrien Hebbelinck.

« terug naar overzicht

OMGEVING