Menu

gewonnen: Transitieplein Berchem

OMGEVING en aannemer Van Raak winnen de design & build opdracht voor de realisatie van het tijdelijk Transitieplein in het district Berchem. In afwachting van een definitieve nieuwe invulling van het projectgebied tussen de bibliotheek, de academie en het districtshuis zal het Transitieplein de belangrijkste krachtlijnen van de gevoerde bouwblokkenstudie materialiseren. Op die manier krijgen de bewoners reeds een beeld van de toekomstige volumetrie van het plein. In aanvulling op de tijdelijke inrichting met een houten tribune, een trappartij en een helling zal het district samen met lokale partners en verenigingen het projectgebied verder programmeren met tal van (kunstzinnige) evenementen.

De opening van het tijdelijk plein is gepland in december 2017.

« terug naar overzicht

OMGEVING