Menu

geselecteerd voor de overkapping van de Ring!

Team OMGEVING – COBE – DE URBANISTEN is binnen de internationale wedstrijd voor de overkapping van de Antwerpse Ring geselecteerd als één van de zes ontwerpteams.

De wedstrijdjury, samengesteld uit de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen, het team van de intendant, experts en vertegenwoordigers van de burgerbewegingen, heeft op basis van de uitgewerkte overkappingsvisie voor de volledige Ring de westelijke zone, dit is zone West met Linkeroever en Zwijndrecht, aan ons team toegewezen.

De komende negen maanden zal ons team vanuit een co-creatief proces met werksessies een concrete visie en een ontwikkelingsplan uitwerken voor zone West. Het officiële startschot voor deze zone wordt gegeven op 9 september 2017 in de wijk zelf. Hiermee start de dialoog met alle betrokken actoren zoals burgerbewegingen, ondernemers, lokale verenigingen, scholen, individuele burgers enz..

Inschrijven voor de werksessies kan hier.

Het team OMGEVING – COBE – DE URBANISTEN wordt ondersteund door Yellow Window, COPENHAGENIZE, NEY, SBE, D+A, MINT, ABO-CONSULT en architectenpool RE-ST – Friday Office – OYO.

« terug naar overzicht

OMGEVING