Menu

gewonnen: Hovenpark Beerse

Team Groep Van Roey – POLO Architects – OMGEVING wint de ontwerpwedstrijd voor een nieuw dienstverleningscentrum in Beerse. Aan de basis van het gebouw ligt een ‘paviljonair schema’ dat gebouw en park verweeft. De bestaande tuinen Tempelhof, de Pastorie, de tuin van ‘t Gerucht en Park Bastijns worden omgevormd tot één samenhangend gemeentepark, waarbij het latente karakter van deze vier oude hoven wordt versterkt en waarin elk hof bijdraagt tot de levendigheid van het parkgeheel. Tegelijkertijd ontstaat door de toevoeging van hedendaagse tuinen één groot Hovenpark, met hierin een uitgebreid aanbod van voorzieningen voor uiteenlopende leeftijdscategorieën. Elk hof heeft zijn eigen identiteit en programmatie. Doorlopende wandel- en fietsverbindingen rijgen het parkgeheel aan elkaar.

« terug naar overzicht

OMGEVING