Menu

persmoment tracéonderzoek fietssnelwegen F2 en F209 van Denderleeuw naar Brussel

‘Mijn vrijheid, mijn file… mijn fiets!’ In opdracht van de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Dilbeek en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is OMGEVING samen met Mint en Mouton dit voorjaar gestart met het onderzoek naar het gewenste tracé voor de fietssnelwegen F2 en F209 van Denderleeuw naar Brussel. De opdracht behelst de opmaak van een startnota voor beide trajecten en een projectnota voor de F2 tussen Sint-Martens-Bodegem en Jette.

Op de persvoorstelling van dinsdag 24 oktober 2017 werd het project officieel voorgesteld. ‘Over enkele jaren moeten twee fietssnelwegen tussen Denderleeuw en Brussel mee een oplossing bieden voor de mobiliteitsknoop rond de hoofdstad’, aldus Vlaams minister voor mobiliteit Ben Weyts. Samen met de ring van Antwerpen is de ring van Brussel immers verantwoordelijk voor 52% van de files in België.

« terug naar overzicht

OMGEVING