Menu

OMGEVING werkt mee aan de herontwikkeling van Gare Maritime

OMGEVING werkt samen met Neutelings Riedijk Architecten aan het ontwerp van een ‘overdekte stad’ in de hallen van de Gare Maritime op de site van Thurn & Taxis in Brussel. Dit voormalige goederenstation wordt door Extensa herontwikkeld tot een bruisend nieuw stadsdeel. OMGEVING staat mee in voor het ontwerp van de overdekte publieke ruimte waarin diverse stedelijke activiteiten zich zullen ontplooien. De blikvanger van de Gare Maritime is de indrukwekkende centrale hal die volledig open blijft en ruimte biedt aan een versmarkt, een foodhall en diverse activiteiten. De centrale hal wordt geflankeerd door twee langgerekte binnentuinen waar ook stedelijke voedselproductie (‘urban farming’) een plek zal krijgen. De renovatiewerken van de schil werden opgestart in 2016, de nieuwbouwwerken worden gepland in 2018.

« terug naar overzicht

OMGEVING