Menu

vier leefbaarheidsprojecten voor zone West!

Exact één week geleden zijn de geselecteerde leefbaarheidsprojecten voor Over de Ring bekend gemaakt. Voor zone West behoren maar liefst vier van de zes voorgestelde projecten tot de selectie voor de eerste fase. Zo zet team West in op het verminderen van de geluidshinder afkomstig van de snelweg door steile bermen in te richten aan zowel de zijde van Zwijndrecht als aan de zijde van Linkeroever. Daarnaast zorgt een veiliger en kwalitatiever uitgebouwd fietsnetwerk voor een verbeterde bereikbaarheid binnen zone West. Als kers op de taart verbindt een nieuwe fiets- en voetgangersbrug linker- en rechteroever en brengt deze verbinding de stadsdelen langs weerzijden van de Schelde dichter bij elkaar. Op de lijst met reserveprojecten staat bovendien een vijfde project van zone West: een 200 meter brede overkapping die een ecologische verbinding vormt tussen het Rot en het Vlietbos waardoor een groot natuur- en recreatiepark van 700 hectare ontstaat.

Klik hier voor een overzicht van alle geselecteerde projecten. Het project kreeg ook veel media-aandacht, alle verzamelde artikels kunnen worden gelezen via deze link.

« terug naar overzicht

OMGEVING