Menu

OMGEVING bepaalt mee de toekomst van Brusselse ring oost

OMGEVING heeft als partner van de tijdelijke handelsvennootschap (THV) Zoniën Mobiel de opdracht voor de herinrichting van Brusselse ring oost binnengehaald. In 2005 werkten OMGEVING en MINT samen aan het ambitieuze streefbeeld voor R0 dat mee de basis heeft gelegd voor de huidige opdracht. De THV Zoniën Mobiel is nu uitgekozen om in opdracht van de Werkvennootschap dit streefbeeld verder uit te werken.

De komende jaren gaat THV Zoniën Mobiel aan de slag om de vier grote verkeersknooppunten langs R0 en A4/E411 te realiseren. Het betreft Vierarmentunnel – en kruispunt (R0 x N3), Leonardtunnels – en kruispunt (R0 x A4/E411), Groenendaaltunnel – en kruispunt (R0 x N275) en tot slot Complex Brabandtlaan (A4/E411 x N4).

In de THV Zoniën Mobiel bundelen vier ontwerp- en studiebureaus hun krachten: OMGEVING staat in voor de visievorming, het ruimtelijk en landschappelijk ontwerp, SBE verzorgt het deel burgerlijke bouwkunde, Ney & Partners biedt expertise voor de kunstwerken en de architectuur en D+A Consult neemt de projectleiding en de technische uitwerking op. Het team wordt nog verder versterkt door de verkeersexpertise van MINT en het ecologisch advies van Hesselteer.

« terug naar overzicht

OMGEVING