Menu

gewonnen: Leiedoortocht Menen

OMGEVING heeft als partner van de tijdelijke handelsvennootschap (THV) Doortocht Menen de opdracht voor de Leiewerken in het centrum van Menen, die kaderen binnen het project Seine Schelde Vlaanderen, binnengehaald. De THV Doortocht Menen is uitgekozen om in opdracht van de Vlaamse Waterweg nv en de stad Menen de Leiewerken verder uit te werken met het oog op realisatie.

De komende maanden gaat het team aan de slag om in het centrum van Menen de noodzakelijke bochtverbreding en de vernieuwde brug in Rijselstraat uit te werken en om buiten het centrum een nieuwe fiets- en voetgangersbrug in te passen. Hiermee wordt een grote opportuniteit benut om de band tussen de stad en de Leie te versterken en in te zetten op stadvernieuwing. In de THV bundelen drie ontwerp- en studiebureaus hun krachten: SBE verzorgt het deel waterbouwkunde, NEY & Partners neemt het ontwerp van de bruggen op en OMGEVING staat in voor het ontwerp van de publieke ruimte. Het team wordt nog verder versterkt door een aantal onderaannemers met uiteenlopende ondersteunende expertises.

Klik hier voor meer achtergrondinfo over de Leiewerken in Menen.

« terug naar overzicht

OMGEVING