Menu

ontwerpvoorstellen voor de stad Klatovy enthousiast onthaald

OMGEVING werkt sinds eind 2017 in samenwerking met lokale partner třiarchitekti aan de ontwerpstudie voor de opwaardering van de ringweg en de westelijke transitiezone van de Tsjechische stad Klatovy.

Ter hoogte van de ringweg wordt de zo goed als volledig bewaarde historische stadsmuur terug in ere hersteld. De parkeerdominantie maakt plaats voor een continue groenstructuur die is dooraderd met wandelpaden en een doorlopende fietsring rond de stad. In de westelijke transitiezone zijn grote structuren en duurzame principes uitgezet die het ruimtelijk raamwerk vormen voor een geleidelijke kwalitatieve transformatie van dit gebied.

De eerste ontwerpvoorstellen zijn zowel door het stadsbestuur als door de ruime bevolking positief onthaald.

« terug naar overzicht

OMGEVING