Menu

laureaat masterplan Can Gio

OMGEVING en haar partners zijn bekroond als derde laureaat voor de prestigieuze internationale ontwerpwedstrijd masterplan Can Gio, het zuidelijkste district van de Vietnamese stad Ho Chi Minh. De jury koos voor Nikken Sekkei (Japan) en Aecom (VS) als respectievelijk eerste en tweede laureaat.

Op basis van een visie voor het hele district Can Gio, dat wordt gekenmerkt door het grootste Mangrove ecosysteem in de regio, is in het zuiden van dit gebied het stadsontwerp ‘Can Gio Mangrove city’ uitgewerkt. Dit landwinningsproject van 2.800 ha heeft tot doel om te beantwoorden aan de toenemende bevolkingsgroei in het district en de hiermee gepaard gaande aantasting van het ecosysteem en ontbossing van de mangroves. Het raamwerk van deze nieuwe stadsontwikkeling is gebaseerd op de versterking van het mangrove ecosysteem en koppelt zo de stedelijke groei aan de uitbreiding van de natuurwaarden. Een netwerk van eilanden biedt plaats aan nieuwe woonontwikkelingen, toeristisch-recreatieve voorzieningen en nieuwe economische activiteiten. Het mangrove raamwerk fungeert als natuurlijke structuur op schaal van de stad en herbergt parkfuncties, duurzaam watertransport en lokale watergebonden activiteiten.

Voor de uitwerking van het masterplan werkte OMGEVING samen met partners Boydens Engineering (België – Vietnam, duurzaamheid), Ney & Partners (België – Vietnam, brugontwerp), Hydroscan (België, waterbeheer) en Van Aelst-Nguyen & Partners (Vietnam, architectuur).

« terug naar overzicht

OMGEVING