Menu

landschapsontwerp woonzorgcentrum Heverlee gerealiseerd

OMGEVING heeft het ontwerp voor de buitenaanleg van een nieuw woonzorgcentrum te Heverlee uitgewerkt. Door de groei van de zorgafhankelijkheid van de zusters Annuntiaten en de veroudering van de bestaande gebouwen drong de vraag naar een nieuwbouw zich op. Het nieuwe woonzorgcentrum, ontworpen door Llox architecten, is een compact gebouw dat zich schikt in de historische context van de site. Door het eenvoudig en helder landschapsontwerp krijgt het nieuwe gebouw een herkenbare plaats binnen de bestaande campus. Het woonzorgcentrum is niet langer een afgezonderde plek, maar opent zich juist naar bezoekers en medegebruikers. Hierdoor komen bewoners veel sneller in contact met bijvoorbeeld de vele scholieren die ook op de campus verblijven. Dit contact is verder versterkt door de vijf patiotuinen die elk een thematische invulling hebben gekregen. Zo zijn onder andere een geurtuin, een bloementuin en een dwaaltuin gerealiseerd. Deze thematuinen zijn voor alle bewoners en bezoekers toegankelijk, bevorderen het onderlinge contact en zetten in op een aantrekkelijke seizoensbeleving.

« terug naar overzicht