Menu

stationsomgeving Liedekerke genomineerd voor Prijs Publieke Ruimte 2019

De herinrichting van de stationsomgeving van Liedekerke, een realisatie van THV OMGEVING – D+A CONSULT – SBE in samenwerking met MINT, is genomineerd voor de prestigieuze Prijs Publieke Ruimte 2019. Het project voorziet in de grondige transformatie van een grauwe plek tot een aantrekkelijke verkeers- en verblijfsknoop. Vanwege de ligging in het valleigebied van Bogijnengracht en de nabijheid van natuurgebied De Valier is bij de opmaak van het ontwerp bijzondere aandacht geschonken aan de landschappelijke inpassing van de nieuwe infrastructuren. Hierbij heeft het ontwerpteam de ligging in risicozone voor overstromingen aangegrepen om water als ontwerpmiddel in te zetten. Een volledige hermodellering en herprofilering van de vallei biedt maximale ontwikkelingskansen voor nieuwe natuur. Het resultaat is een unieke stationsomgeving waarbij natuur en mobiliteit op een vernieuwende wijze met elkaar zijn verknoopt.

Klik hier voor meer info over dit project.

« terug naar overzicht

OMGEVING