Menu

Urban Lab Green City Pilot Kigali

OMGEVING heeft in de week van 6 mei 2019 opgetreden als facilitator van het Urban Lab voor Green City Pilot Kinyinya Hill, een vooropgestelde duurzame stedelijke ontwikkeling van 750 hectare in de Rwandese hoofdstad Kigali. Tijdens een intensieve workshopweek vonden werksessies plaats met het uitgebreid studieteam van dit project, met de lokale gemeenschap en met de overheidsdiensten. Door middel van drie thematische ruimtelijke verkenningen, blauwgroen raamwerk, infrastructuur en programma, is met elk van deze groepen in dialoog gegaan om zo de krijtlijnen en uitgangspunten van de duurzame ontwikkeling scherp te stellen. Deze leggen op hun beurt mee de randvoorwaarden vast voor een hierna volgende internationale ontwerpwedstrijd met als opgave een eerste gefaseerde ontwikkeling van 18 hectare. De combinatie van kennisdeling en de ruimtelijke verkenning via geïntegreerde ruimtelijke scenario’s heeft geleid tot een dynamische en co-productieve workshopweek.

« terug naar overzicht

OMGEVING