Menu

OMGEVING ontwerpt quick wins voor Brusselse ring oost

Na de eerste fase van de studie in het gebied R0 oost, dit is het deel van de ring rond Wezembeek, Overijse en Groenendaal, keurde de regering vorige week een pakket maatregelen goed om de duurzame modal shift in de regio te bewerkstelligen. Het pakket bestaat uit enkele gerichte, op korte termijn uitvoerbare ontwerpingrepen waarbij de trage weggebruiker centraal staat. Daarnaast bepalen ook openbaar vervoer, ecologie, verkeersveiligheid en -leefbaarheid in de omliggend woonkernen mee de eerste uitvoeringsprojecten. In de volgende fasen worden ook de grote verkeerscomplexen met name het Leonardkruispunt, het Vierarmenkruispunt, het Groenendaalkruispunt en het nieuwe op- en afrittencomplex aan Brabandtlaan verder uitgewerkt.

De studie wordt uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse overheid en De Werkvennootschap (Vlaamse organisatie die complexe infrastructuurprojecten geïntegreerd en versneld aanpakt) werkt hiervoor nauw samen met De THV Zoniën Mobiel. In de THV Zoniën Mobiel bundelen vier ontwerp- en studiebureaus hun krachten: OMGEVING staat in voor de visievorming, het ruimtelijk en landschappelijk ontwerp, SBE verzorgt het deel burgerlijke bouwkunde, Ney & Partners biedt expertise voor de kunstwerken en de architectuur en D+A Consult neemt de projectleiding en de technische uitwerking op. Het team wordt nog verder versterkt door de verkeersexpertise van MINT en het ecologisch advies van Hesselteer.

« terug naar overzicht

OMGEVING