Menu

Leiedoortocht Menen voorgesteld tijdens infomarkt

De voorbije maanden was het team van de THV Doortocht Menen aan de slag met de plannen om in het centrum van Menen de noodzakelijke rechttrekking van de Leie en de vernieuwde brug in Rijselstraat verder uit te werken en om buiten het centrum een nieuwe fiets- en voetgangersbrug in te passen. Hiermee wordt een grote opportuniteit benut om de band tussen de stad en de Leie te versterken en in te zetten op stadvernieuwing.

Tijdens de infomarkt van 19 juni 2019 zijn deze plannen voor de Leiewerken in het centrum van Menen, die kaderen binnen het project Seine Schelde Vlaanderen, voorgesteld aan de buurt. Partners De Vlaamse Waterweg nv en de stad Menen willen hiermee de bewoners niet alleen informeren over het project maar ook interactief laten meedenken over de toekomstige transformatie in het centrum van Menen.

In de THV bundelen drie ontwerp- en studiebureaus hun krachten: SBE verzorgt het deel waterbouwkunde, NEY & Partners neemt het ontwerp van de bruggen op zich en OMGEVING staat in voor het ontwerp van de publieke ruimte. Het team wordt nog verder versterkt door een aantal onderaannemers met uiteenlopende ondersteunende expertises.

« terug naar overzicht

OMGEVING