Menu

OMGEVING geeft mee vorm aan onthaalpoort De Prosperhoeve

OMGEVING geeft mee vorm aan de onthaalpoort De Prosperhoeve. De gemeente Beveren wenst deze historische waardevolle hoevesite in de Prosperpolder te herwaarderen door verschillende nieuwe functies te integreren en zo een nieuw elan te geven aan deze bijzondere site met een rijke geschiedenis en een uniek patrimonium. De Prosperhoeve wordt een nieuwe recreatieve onthaalpoort voor onder meer het Grenspark Groot-Saeftinghe en Havenland. De contrasten maar ook de synergieën tussen haven, natuur en landbouw dienen zich kenbaar te maken in het toekomstbeeld van het onthaalcentrum.

OMGEVING werkt de komende maanden samen met NU Architectuuratelier en Orientes aan een onthaalplan, een herbestemmingsplan en een financieel plan. Deze plannen zijn onlosmakend verbonden met elkaar en vormen een cruciaal instrument richting de realisatie van het vernieuwd gezicht voor de Prosperpolder.

« terug naar overzicht

OMGEVING