Menu

grensoverschrijdend fietspad tussen Lanaken en Maastricht geopend

Op woensdag 13 november 2019 openden de vier bestuurders van de ALBERTKNOOP-partners, zijnde wethouder van Maastricht Gert-Jan Krabbendam, burgemeester van Lanaken Marino Keulen en gedeputeerden van de provincies Nederlands en Belgisch Limburg Carla Brugman en Inge Moors, een nieuw grensoverschrijdend fietspad tussen Lanaken en Maastricht. Het 3,2 km lange fietspad doorkruist op deze korte afstand zeven keer de landsgrens en ligt in een natuurverbinding van circa 13 ha die momenteel wordt ontwikkeld binnen het kader van het strategisch grensoverschrijdend project ALBERTKNOOP. Dit project zet in op een landgrensoverschrijdende gebiedsontwikkeling, OMGEVING treedt hierbij op als grensmanager. Meer info op deze website.

Het fietspad passeert langs een belangrijke archeologische vindplaats die onlangs aan het licht kwam bij opgravingen in het kader van de leemontginning. Op deze locatie wordt een rustplek ingericht die onderdeel vormt van de ‘Archeo Route Limburg’, een netwerk van belevingslocaties dat tot doel heeft om archeologische vondsten in de beide provincies Limburg op een eigentijdse manier zichtbaar te maken en de verhalen te vertellen die schuilgaan achter de vindplaatsen. Deze locatie is een primeur omdat het de eerste keer is dat een Archeo Routeproject op Belgisch grondgebied wordt ontwikkeld.

« terug naar overzicht

OMGEVING