Menu

geselecteerd: project ‘Vistas’ voor kunstenparcours Contrei Live

Het land-art project ‘Vistas’ is geselecteerd als één van de 16 projecten uit 211 inzendingen van 35 verschillende landen in het kader van Contrei live, een grootschalig kunstenparcours met artistieke interventies op het snijvlak tussen kunst, design, architectuur en landschap dat in 2020 wordt georganiseerd door intercommunale Leiedal. Het voorstel van OMGEVING op de site Stadsgroen Ghellinck te Kortrijk gaat uit van een tijdelijke landschappelijke ingreep die letterlijk de belangrijkste ‘vistas’ of historische zichtlijnen in het voormalige kouterlandschap graveert. De ingreep wil met zijn tijdelijk karakter natuurbeheer in de kijker zetten en door de toevoeging van witte natuurlijke lijnen letterlijk en figuurlijk het historisch landschappelijk lijnenspel sterker markeren. Tijdens het kunstenparcours zijn de zichtlijnen gaaf wit, na verloop van tijd worden de lijnen in het landschap geabsorbeerd door de vegetatie. De realisatie van de tijdelijke kunstingreep is gepland in juli 2020 op de openingsdag van het kunstenfestival. Klik hier voor meer info over Contrei Live.

« terug naar overzicht

OMGEVING