Menu

inhuldiging fantoomvliegtuig Honsem

Een vergeten stukje geschiedenis is weer onder de aandacht gebracht tijdens de inhuldiging van het fantoomvliegtuig in Honsem. Het kunstwerk staat op een overblijfsel van één van de vliegtuigparkeerplaatsen die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden aangelegd langs de taxibaan naar de militaire luchthaven Le Culot. Tijdens de oorlog werden deze parkeerplaatsen gecamoufleerd zodat de vijand ze niet gemakkelijk vanuit de lucht zou kunnen zien. De vliegtuigen mochten niet gezien worden, wat ons inspireerde om dit op te roepen in het kunstwerk dat altijd gedeeltelijk transparant is, vanuit welke hoek je het ook bekijkt.

De aanwezigheid van dit fantoomvliegtuig zal de nieuwsgierigheid van voorbijgangers wekken, zodat dit fascinerende WOII-verhaal in de toekomst nooit meer verloren gaat.

« terug naar overzicht

OMGEVING