Menu

opdracht Ventilus-intendant verlengd

Vrijdag 26 november 2021 besliste de Vlaamse Regering op aangeven van minister Zuhal Demir, Vlaams minister van Energie, om de bemiddelingsopdracht van onze collega Guy Vloebergh als intendant voor het project Ventilus met maximum drie maanden te verlengen.

De recente aankondigingen van de federale regering om het vermogen van de windturbineparken op zee te verhogen, een energie-eiland te bouwen en om een nieuwe kabel naar Denemarken aan te leggen, hebben een mogelijke impact op het Ventilus-project en zijn alternatieven. De komende maanden zal het team van de Ventilus-intendant verder werken om die vragen nader te onderzoeken en te overleggen met alle stakeholders, vooraleer het eindrapport in te dienen.

Het volledige persbericht van minister Zuhal Demir leest u hier.

« terug naar overzicht

OMGEVING