Menu

twee masterplannen voor erkenning tot landschapspark in opmaak

OMGEVING maakt momenteel werk van een ambitieus masterplan met actieprogramma voor het Hart van Haspengouw en voor de Vlaamse Ardennen, dit is een volgende stap in het traject naar erkenning tot Landschapspark voor beide regio’s. OMGEVING werkte samen met het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren in een vorige fase reeds een succesvolle conceptnota uit, voor de Vlaamse Ardennen is inmiddels een strategische startnota klaar.

 

Voor deze beide masterplannen zet OMGEVING zijn schouders onder een wervend en co-creatief proces waarbij de stem van coalitiepartners, inwoners en ondernemers wordt gehoord in een zoektocht naar het DNA van de streek, de uitdagingen, de doelstellingen en het toekomstbeeld als Landschapspark. Uiteindelijk zullen van de zeven geselecteerde Vlaamse regio’s maar drie regio’s overblijven die het label van Landschapspark bekomen.

« terug naar overzicht

OMGEVING