Menu

OMGEVING wint in Spanje!

OMGEVING wint de ontwerpwedstrijd voor het landschapsvernieuwings- en herinrichtingsproject voor de hellingen van de Ensanche van Teruel in Spanje. De hellingen die het hoogteverschil tussen twee wijken in deze Spaanse stad overbruggen, worden omgevormd tot een promenadegebied. Het gaat om een parcours van 5 km langs een natuurlijke helling die nu wordt ingenomen door een dichte massa vegetatie.

De jury benadrukte dat het voorstel van het team OMGEVING + CEROUNO architecten de landschappelijke, ecologische en bouwkundige aspecten van de opdracht in evenwicht brengt. Met dit ontwerp was het team in staat om in één enkel project de rehabilitatie en het herstel van aangetaste milieuhellingen te verenigen met de uitvoering van een groene infrastructuur die de ruggengraat van de stad vormt.

« terug naar overzicht

OMGEVING