Menu

gewonnen: internationale ontwerpwedstrijd in Valencia

OMGEVING heeft in Valencia de internationale ontwerpwedstrijd gewonnen voor een vier kilometer lang landschapspark met drie ecowijken. Het landschapspark overkapt anderhalve kilometer treinsporen en faseert snelweginfrastructuur geleidelijk uit, terwijl de ecowijken plaats bieden aan vijfduizend inwoners.

“Valencia, de European Green Capital 2024, staat hiermee aan de vooravond van het grootste stadsontwikkelingsproject in 40 jaar, sinds de rivier Turia werd omgevormd tot een park”, aldus de vice-burgemeester.

OMGEVING kijkt er naar uit om, samen met het lokaal team, het masterplan voor de green corridor op te maken. Hier kan je meer info vinden.

OMGEVING i.s.m. Peñín Arquitectos SLP, Quintana Seguí landscape, NADALVILLENA, Pablo Navarro Tena, CPS Infraestructuras Movilidad y Medio Ambiente.

« terug naar overzicht

OMGEVING