Menu

gewonnen: 5 nieuwe ziekenhuizen van het HELORA-netwerk!

Het HELORA-netwerk wordt het eerste geïntegreerde ziekenhuisnetwerk in Wallonië. Om een compleet HELORA referentiesysteem te creëren, wordt ook het ontwerp van de buitenruimte in het concept van de “helende omgeving” bekeken. Om samenhang en een collectieve identiteit voor alle sites na te streven, is een reeks algemene principes voorgesteld, zoals overgangsruimten, thematische patio’s, integratie in het landschap, blootstelling en oriëntatie, verfrissende eilanden, landschapsarchitectuur van de hele site en intelligente organisatie van multimodaliteit. Het project zal een menselijke schaal hebben, waarbij de natuur in het hart van elk ziekenhuis wordt geplaatst.

Locaties: Bergen, Nijvels, La Louvière, Warquiqnies, Lobbes/Thudinie

Hoofdontwerp: Archipelago architects

Opdrachtgever: het HELORA-netwerk (Groupe Jolimont en CHU Ambroise Paré, Mons

Project in samenwerking met: VK architects+engineersTRACTEBEL, Forum, CoCEPTIOAPSIS SantéAntares ConsultingLeader HealthcareATOMBIMBUREAU D’ETUDES PS2, A-Tech / Acoustic TechnologiesA&G Atelier d’Architecture

Beelden door BETA VISUALS

« terug naar overzicht

OMGEVING