Menu

ontwerp stedenbouwkundige verordeningen ‘erfgoed’ en ‘binnenstad’ Veurne goedgekeurd

In navolging van het door OMGEVING opgemaakte ‘leefkwaliteitsplan Veurne centrum’ verankert de stad Veurne haar visie, krachtlijnen en principes in twee stedenbouwkundige verordeningen.

De stedenbouwkundige verordening ‘erfgoed’ heeft tot doel het bouwkundig erfgoed in de stad te bewaren. Een eigen inventaris van waardevolle panden is opgemaakt en wordt gekoppeld aan stedenbouwkundige voorschriften omtrent gevelgeleding, geveldetailleringen en historisch waardevolle elementen (zoals trapgevels en dakkapellen).

De stedenbouwkundige verordening ‘binnenstad’ heeft tot doel de beeldwaarde van de binnenstad te bewaken en het stedelijk gebied te versterken. Daarom zijn spelregels vooropgesteld voor onder andere de bouwhoogte, het dakvolume, de bouwdiepte, een levendige plint, materialisatie en kleurstelling, levendig groen en mobiliteit.

Het ontwerp van beide is door het schepencollege goedgekeurd en gaat van 9 oktober tot 8 november 2023 in openbaar onderzoek.

 

« terug naar overzicht

OMGEVING