Menu

OMGEVING en Fiser winnen eerste klimaatpark in Praag, Tsjechië

OMGEVING heeft in Praag de internationale ontwerpwedstrijd gewonnen voor een grootschalig park met een oppervlakte van 56 hectare. Hierbij is het stedelijk park Maniny park, Rohan island and Libeñ island in stedelijk district Praag 8 opgevat als een klimaatpark, het eerste in het centrum van de stad.

Het ontwerpvoorstel gaat uit van een toekomstbestendige ontwikkelingsstrategie die inspeelt op de natuurlijke en stedelijke dynamieken van de projectzone langs de meanderende Vltava rivier. Hierbij is een deel van het park overstroombaar als onderdeel van een klimaatadaptief blauwgroen raamwerk waarbinnen diverse parkfuncties zijn ingebed voor alle leeftijden. De voorgestelde herinrichting herstelt zo de band tussen de stad en de rivier met klimaatbestendige ontwerpoplossingen voor de komende decennia.

OMGEVING gaat de komende maanden samen met de lokale partners het masterplan voor het klimaatpark verder verfijnen tijdens een co-creatief traject. Klik hier voor meer info over het project.

« terug naar overzicht

OMGEVING