Menu

Aalst

natuurbrug Rozekensbos

Aan de Oude Abdijstraat richtte het Regionaal Landschap Schelde-Durme op vraag van de stad Aalst een natuurlijk park in waar…

lees meer…

Aan de Oude Abdijstraat richtte het Regionaal Landschap Schelde-Durme op vraag van de stad Aalst een natuurlijk park in waar natuur en spel centraal staat. Het parkontwerp zet sterk in op beleving in en langs dit water. Onderdeel van het park is een uitgegraven poelencomplex van meer dan één hectare groot.

In opdracht van Regionaal Landschap Schelde-Durme ontwierp OMGEVING de centrale constructie over de poel. De ‘natuurbrug’ is de eyecatcher en dé ontmoetingsplek in het park. De brug verbindt beide oevers van de grote poel en vervolledigt op deze wijze het padennetwerk in het park. De natuurbrug maakt niet alleen deel uit van een grote wandellus. De geïntegreerde ‘zitbank’ is een rustplek voor jong en oud, biedt fascinerende zichten over het water en is tegelijk een spelprikkel voor kinderen. Het tachtig meter lange vlonderpad geeft bezoekers bij hoog water het gevoel dat ze over het water kunnen lopen. In het ontwerp is extra ingezet op een maximale toegankelijkheid voor kinderwagens, fietsjes en rolstoelgebruikers.

Esplanadeplein

De beslissing van de stad om het huidig parkeren op het plein ondergronds te brengen vormt de aanleiding voor deze…

lees meer…

De beslissing van de stad om het huidig parkeren op het plein ondergronds te brengen vormt de aanleiding voor deze belangrijke transformatie aan de noordwestelijke rand van het stadscentrum. De ondergrondse parking zal ook dienst doen als buurtparking, en er zal plaats zijn voor tweehonderd fietsen.

Het winnend pleinontwerp vertrekt van een uitgestrekt, groen tapijt waaruit verbindingen en gebruiksruimtes zijn gesneden. Hierdoor krijgt het plein een maximaal groen karakter. De aanwezige openbaar vervoerhaltes op het plein worden samengevoegd onder een langgerekte, slanke luifel. De constructie vormt een baken, is een plek van afspraak en is de wachtzone voor de aangrenzende bushaltes.

OMGEVING