Menu

Asse

Kerremanspark

Het nieuwe Kerremanspark (27 ha) is de schakel tussen de dense woonwijk Horing, het researchpark Zellik en de vallei van…

lees meer…

Het nieuwe Kerremanspark (27 ha) is de schakel tussen de dense woonwijk Horing, het researchpark Zellik en de vallei van de Molenbeek. Het uitgangspunt voor het parkontwerp is een organisch samenspel tussen natuur, landbouw en recreatie, en een goede bereikbaarheid en doorwaadbaarheid. Het park is hierdoor een aantrekkelijke groene ruimte in de Brusselse rand dat door vele omwonenden, werknemers en bezoekers wordt gebruikt.

In het hart van het park loopt een parklint van 1 kilometer dat de verschillende sfeerzones met elkaar verbindt. Het parklint leidt bezoekers langsheen recreatieve en ecologische functies die in een evenwichtige verhouding zijn opgenomen. Speciale plekken zijn onder meer een onthaalzone aan het einde van Pontbeeklaan, waar de Maalbeek en de Molenbeek samenvloeien, een bijzondere plek aan de Molenbeek met uitzicht op Koekelberg, verschillende speellandschappen en een avontuurlijk speelbos centraal in het gebied.

OMGEVING