Menu

Brussel R0-Oost

ecorecreaduct ‘De Priorij’

Het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid wil Groenendaal verder uitbouwen tot één van de centrale hubs waar…

lees meer…

Het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid wil Groenendaal verder uitbouwen tot één van de centrale hubs waar mensen hun bezoek aan het Zoniënwoud starten en eindigen. Het Bosmuseum, de onthaalpoort in Groenendaal is vandaag al verbonden met het station, maar deze brug is te klein voor het aantal gebruikers van de verbinding. In de nabije omgeving bouwen we nog een fietsonderdoorgang, fietsnelweg F205, een stationsparking en vergroenen we de stationsomgeving. Hierdoor wordt de druk op de bestaande brug enkel groter. Door de bouw van het ecorecreaduct kan het Zoniënwoud zich op zowel ecologisch, recreatief als cultuurhistorisch vlak verder ontwikkelen.

In het ontwerp van het ecorecreaduct staan continuïteit en integratie centraal. Zowel voor de gebruikers ervan (mensen én dieren) als voor het verkeer dat eronderdoor rijdt, is het ecorecreaduct zo vormgegeven dat het naadloos aansluit op de bestaande omgeving.

Daarom maken we gebruik van materialen met een natuurlijke uitstraling zoals hout, weervast staal en natuursteen. Zo ervaren de gebruikers van de brug de oversteek niet als het kruisen van de Ring, maar wel als een aangename wandeling in de natuur.

OMGEVING