Menu

Heist-op-den-Berg

zwembadcomplex Sportoase

In opdracht van Sportoase heeft OMGEVING in samenwerking met LD-architecten een wedstrijdontwerp gemaakt voor het nieuw gemeentelijk zwembad in Heist-op-den-Berg….

lees meer…

In opdracht van Sportoase heeft OMGEVING in samenwerking met LD-architecten een wedstrijdontwerp gemaakt voor het nieuw gemeentelijk zwembad in Heist-op-den-Berg. De omgeving wordt gekenmerkt door een combinatie van landbouw, natuur en sportpark Hof van Riemen. Het lokale karakter geldt als voornaamste uitgangspunt voor het nieuwe zwembadcomplex.

Het ‘Zwemhof van Riemen’ past zich naadloos in de buurt in. De dakwerking, de materialiteit en de volumetrie van het zwembad zijn een directe herinterpretatie van de heersende typologieën die in de buurt aanwezig zijn. Afhankelijk van de zijde opent het volume zich als een venster op het uitgestrekte landschap of zoekt het volume naar een geleidelijke, harmonieuze overgang naar de bebouwde omgeving. Door de geschakeerde volumewerking gaat het nieuwe zwembadcomplex aan alle zijdes een correcte relatie aan met de landelijke omgeving.

Voor de gevels is gekozen voor een gesloten houten bekleding die bestaat uit verticale delen, passend bij de gewenste landschappelijke omgeving. De betonnen plint is een kenmerkend onderdeel van de landelijke gebouwtypologie. Deze samenstelling is een hedendaagse knipoog naar de landelijke context waarin het zwembadcomplex zich bevindt.

OMGEVING