Menu

Heuvelland (Wijtschate)

sport- en speelpark Wijtschate

De site van de sporthal en het landschap in Wijtschate hebben een grote impact op elkaar. Een sterke landschappelijke integratie…

lees meer…

De site van de sporthal en het landschap in Wijtschate hebben een grote impact op elkaar. Een sterke landschappelijke integratie met aandacht voor reliëf en groen is dan ook het belangrijkste uitgangspunt van het landschapsontwerp. Op deze manier vormt de herontwikkeling van de plek een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van de streek. Hierbij is het van belang dat sport en spel in een ongedwongen sfeer hun plaats vinden op de site. De verschillende sport- en spelvormen zijn ingepast in de verschillende zones op de site. De grenzen tussen deze zones zijn op het terrein gematerialiseerd in verhoogde bermen van één meter hoog die structuur geven aan het ontwerp.

Nabij de sporthal is een verlaagd grasplein aangelegd als een echte ontmoetingsplek. Van hieruit zijn de verschillende sportveldjes (petanque, voetbal, beachvolley enz.), de sporthal zelf en de andere zones binnen de site makkelijk te bereiken. De bestaande berging nabij het jeugdhuis is vervangen door een nieuwe, lichte constructie met hieraan een terras, enkele speelheuvels en een vuurplaats. Langs het jeugdhuis is de bestaande talud getrapt geherprofileerd om zo ruimte te creëren voor evenementen. Aansluitend bij het zuidelijk gelegen bosje is een avontuurlijk speellint op zacht hellende speelheuvels ingepast. Vanaf deze zone is een prachtig uitzicht waarneembaar dat het terrein overziet en eindigt in een speel- en panoramatalud. Dit talud sluit aan bij de speelheuvels, het speellint en het bestaande, lager gelegen wandelpad.

OMGEVING