Menu

Heuvelland

Kemmelberg

In 1918 was de Kemmelberg het decor van een verschrikkelijke veldslag, waarin ruim 5.500 Franse soldaten het leven lieten. Het…

lees meer…

In 1918 was de Kemmelberg het decor van een verschrikkelijke veldslag, waarin ruim 5.500 Franse soldaten het leven lieten. Het massagraf ‘Ossuaire Français’ en het monument ‘Den Engel’ zijn hier de laatste getuigen van. In de restauratie van de historische site is de indrukwekkende zichtas tussen beide monumenten hersteld door een herpositionering van de beroemde kasseienstrook. Het beeld ‘Den Engel’ is op een plateau in natuursteen gezet om verdere uitspoeling te voorkomen. Het ossuarium, dat in de loop der jaren was verrommeld, is in zijn oorspronkelijke, eenvoudige staat teruggebracht door het introduceren van grasvlakken.

De Kemmelberg is een heuvel bij het dorp Kemmel in de provincie West-Vlaanderen en is met zijn 156 meter het hoogste punt van de provincie. De site maakt deel uit van de selectie van 18 sites die de Vlaamse overheid wil laten erkennen als Unesco-werelderfgoed.

OMGEVING