Menu

Jette

bezinningstuin UZ

Voor de huidige hoofdingang van het Universitair Ziekenhuis Jette werd een aangenaam voorplein gecreëerd, met aangepaste parkeerplaatsen, een zone voor…

lees meer…

Voor de huidige hoofdingang van het Universitair Ziekenhuis Jette werd een aangenaam voorplein gecreëerd, met aangepaste parkeerplaatsen, een zone voor kiss & ride en een groene verblijfsruimte. Een terrein naast deze hoofdtoegang heeft een nieuwe functie als intieme bezinningstuin gekregen. Deze verdoken tuin nodigt personeel, patiënten en bezoekers uit om te dwalen, lunchen en verblijven tussen bloeiende plantenborders. Een lange luifel van staal verbindt de ingang van het ziekenhuis met het recent gerealiseerde EHBO-gebouw.

De realisatie kadert binnen het beeldkwaliteitsplan voor campus Jette dat in opdracht van het Universitair Ziekenhuis Jette en de Vrije Universiteit Brussel in 2014 door OMGEVING werd opgemaakt.

kardinaal Mercierplein

Een eenvoudig, krachtig en leesbaar ontwerp transformeert het Kardinaal Mercierplein van een alledaags parkeerterrein tot een multifunctionele publieke ruimte waar…

lees meer…

Een eenvoudig, krachtig en leesbaar ontwerp transformeert het Kardinaal Mercierplein van een alledaags parkeerterrein tot een multifunctionele publieke ruimte waar reizigers, bezoekers en bewoners elkaar passeren en ontmoeten. Verschillende vervoersmodi vervlechten er onopvallend met de gewenste verblijfskwaliteiten. Een duurzaam, hoogwaardig materiaalgebruik en een rijke groenstructuur vormen de ingrediënten voor een levendig gemeenteplein.

OMGEVING