Menu

Knokke-Heist

Sincfala

Het project Sincfala bestaat uit een groene en avontuurlijke speelplaats voor basisschool Het Anker, alsook een voorplein en intieme binnentuin…

lees meer…

Het project Sincfala bestaat uit een groene en avontuurlijke speelplaats voor basisschool Het Anker, alsook een voorplein en intieme binnentuin voor het museum Sincfala. Bovendien integreert het project een trage doorsteek en een parking bij de Gaudaseboosloods. De omgevingsaanleg creëert een coherentie tussen deze verschillende onderdelen zonder hen aan eigen identiteit te laten inboeten.

Vertrekpunt voor het project is het typerende landschap rondom Knokke-Heist. De vormgeving is een abstractie van de patronen gecreëerd door slikken en schorren. Deze organische vormen botsen als golfbrekers op de rechte lijnen in natuursteen die de gebruiker doorheen de site leiden en dienst doen als spelprikkel en zitelement.

De beplanting is geïnspireerd op het paarse bloementapijt dat Lamsoor jaarlijks creëert in de Zwinvlakte. Dit idee wordt vertaald door een opeenvolging aan bloeiende soorten in kleine groepjes overheen de hele site toe te passen. Door in te zetten op een gelaagde beplanting met biodiversiteitsondersteunende bomen en heesters, vindt ook de fauna zijn welverdiende rustplekje op de site.

De site integreert een scala aan spelprikkels voor jong en oud – van speelheuvels en klimbomen tot een breed gamma aan speeltoestellen. Verder dragen een buitenklas en enkele moestuinbakken bij aan de inspirerende en leerrijke groene omgeving voor de leerlingen.

OMGEVING