Menu

Liedekerke

stationsomgeving

De herinrichting van de stationsomgeving van Liedekerke voorziet in een grondige transformatie van deze grauwe plek tot aantrekkelijke verkeers- en…

lees meer…

De herinrichting van de stationsomgeving van Liedekerke voorziet in een grondige transformatie van deze grauwe plek tot aantrekkelijke verkeers- en verblijfsknoop. Ten zuiden van de spoorweg spant de nieuwe Affligemsestraat zich als een verlaagde brug op tussen twee minerale balkons. Vanaf het stationsbalkon, met onder meer een nieuw stationsgebouw, zitbanken en abri’s ter hoogte van de bushalte kijken stationsbezoekers uit over de waterrijke vallei van de Begijnengracht. Een strakke muur in schanskorven begrenst het balkon, vangt het hoogteverschil op en voorkomt verstoring van het natuurlijke watermilieu in de vallei. Aan de centrumzijde, de overzijde van de vallei, vormt het stadsbalkon, begrensd door eenzelfde muur, het tegengewicht van het stationsbalkon.

Vanaf het stadsbalkon vertrekt een nieuwe fiets- en voetgangersbrug die het centrum van Liedekerke met het station verbindt. De bereikbaarheid voor alle modi volgens het STOP principe is consequent uitgevoerd. Het resultaat is een unieke stationsomgeving waarbij natuur en mobiliteit op een vernieuwende wijze met elkaar worden verknoopt.

OMGEVING