Menu

Lummen

verkeerswisselaar E313-E314

OMGEVING werd in 2007 geselecteerd door de Vlaamse overheid en de Vlaams bouwmeester voor de opmaak van een ambitieus landschapsontwerp…

lees meer…

OMGEVING werd in 2007 geselecteerd door de Vlaamse overheid en de Vlaams bouwmeester voor de opmaak van een ambitieus landschapsontwerp bij de herinrichting van de verkeerswisselaar E313 – E314 te Lummen. De opdracht bestond uit het ontwerp van de 4 boven- en 4 onderbruggen, het tussenliggende landschap met wateropvang en de specifiek ontworpen verlichting.

Het nieuw infrastructuurlandschap wordt op een eigenzinnige en creatieve wijze gekneed tot een samenhangend landschapssculptuur met een duidelijke identiteit en uitstraling voor de hele provincie Limburg. Het wordt erkend als een belangrijke poort, een ‘visitekaart’, voor de regio waarbij het contrast tussen de openheid van de vallei en de geslotenheid van aangrenzende bossen een belangrijke rol speelt. Er ontstaat een spectaculair en gevarieerd infrastructuurlandschap dat een sterke wisselwerking tussen veiligheid, enscenering en landschap in zich opneemt. Het landschap draait mee in de turbine, de grens tussen infrastructuur en landschap vervaagt.

OMGEVING