Menu

Turnhout

Turnova

In het centrum van Turnhout, op een boogscheut van Grote Markt, kreeg een bloeiend nieuw stadsdeel vorm: Turnova. De ambitieuze…

lees meer…

In het centrum van Turnhout, op een boogscheut van Grote Markt, kreeg een bloeiend nieuw stadsdeel vorm: Turnova. De ambitieuze ontwikkeling van de voormalige Brepolssite speelt een sleutelrol in het versterken van Turnhout als regionale stad. Het project creëert een écht stuk stad, met oude en nieuwe gebouwen, met een mix van wonen, handel, recreatie en voorzieningen, met publieke straten en pleinen en met verbindingen naar de omliggende straten en buurten.

De architectuur werd verzorgd door Baumschlager-Eberle, Lens ass, B-architecten en Wit architecten. OMGEVING stond in voor het ontwerp van het publiek domein en de uitvoering van het project. Het nieuw publiek domein brengt de historische context en de verschillende architecturale uitdrukkingen samen in één nieuw stadsdeel.

Warandepark

Het Warandepark is een negentiende-eeuws kasteelpark dat, als belangrijke openbare ruimte in Turnhout, vandaag diverse culturele voorzieningen (bibliotheek, cultureel centrum,…

lees meer…

Het Warandepark is een negentiende-eeuws kasteelpark dat, als belangrijke openbare ruimte in Turnhout, vandaag diverse culturele voorzieningen (bibliotheek, cultureel centrum, fuifzaal, theaterzaal) herbergt. Deze voorzieningen zijn door een samenhangend netwerk van strakke dreven en kruisende parkpaden met elkaar verbonden. De specifieke vormgeving en een uniform materiaalgebruik zorgen voor een aangename parksfeer met ruimte voor ontmoeting en diverse buitenactiviteiten (wekelijkse kunstmarkt, grote stadsactiviteiten op het centrale grasplein). In de herinrichting van het park zijn de aanwezige karakteristieke bomen behouden. Naast de plaatsing van een groot aantal fietsenstallingen zijn op slimme plaatsen banken geplaatst en is er een houten speeltuin opgenomen. De bestaande bushalte is op een landschappelijke manier in het park geïntegreerd.

De heraanleg van de historische kasteeldreef, één van de overblijfselen van het oude kasteelpark, staat in een tweede realisatiefase op het programma.

OMGEVING