Menu

ontmoetingscentrum Koersel - Beringen info

In opdracht van de stad Beringen heeft OMGEVING een ontwerpvoorstel gemaakt voor de nieuwbouw van een socio-cultureel ontmoetingscentum en de inrichting van het publiek domein in Koersel. Het programma van eisen dat werd samengesteld voor het ontmoetingscentrum is opgebouwd uit 4 grote clusters: een grote zaal, een polyvalente zaal, ondersteunende functies voor het publiek en ondersteunende functies voor personeel en (theater)producties. Deze worden zo georganiseerd dat de grote zaal centraal in het volume wordt opgesteld en publieke en logistieke functies in direct contact komen te staan met de buitenruimte. Zo ontstaat er een akoestische buffer tussen beide. Het gebouw manifesteert zich op twee schaalniveaus. Een publieke plint die op menselijke schaal tot één bouwlaag wordt beperkt en een terugliggend volume dat boven deze plint als icoon in de ruimte staat.

titel ontmoetingscentrum Koersel
locatie Beringen
opdrachtgever stad Beringen
fase wedstrijdontwerp
looptijd 2016
oppervlakte 1.140 m²
programma nieuwbouw socio-cultureel ontmoetingscentrum en omgevingsaanleg
taken ontwerp
projectteam Eef van Meer, Franky Larousselle, Quinten Foccaert
links