Menu

Esplanadeplein - Aalst info

De beslissing van de stad om het huidig parkeren op het plein ondergronds te brengen vormt de aanleiding voor deze belangrijke transformatie aan de noordwestelijke rand van het stadscentrum. De ondergrondse parking zal ook dienst doen als buurtparking, en er zal plaats zijn voor tweehonderd fietsen.

Het winnend pleinontwerp vertrekt van een uitgestrekt, groen tapijt waaruit verbindingen en gebruiksruimtes zijn gesneden. Hierdoor krijgt het plein een maximaal groen karakter. De aanwezige openbaar vervoerhaltes op het plein worden samengevoegd onder een langgerekte, slanke luifel. De constructie vormt een baken, is een plek van afspraak en is de wachtzone voor de aangrenzende bushaltes.

titel Esplanadeplein
locatie Aalst
opdrachtgever stad Aalst
contactpersoon Frederik Debondt
fase voorontwerp
looptijd 2017
oppervlakte circa 8.500 m²
programma groen plein op ondergrondse parking, luifel bushalte, waterelement
taken ontwerp, technische uitvoering, werfopvolging
budget € 2.300.000 excl. btw
projectteam Amedeo Ardolino, Aswhini Streekumar, Eric Dessaer, Luc Wallays, Tompy Hoedelmans
projectverantwoordelijke Tompy Hoedelmans
samenwerking Atelier Ruimtelijk Advies, Ney & partners, Atelier Roland Jéol
aannemer
links