Menu

Albertplein - Vorst info

Het team B-architecten – OMGEVING wint de wedstrijd voor het realiseren van een complex met diverse so-ciale voorzieningen en de heraanleg van het Albertplein in Vorst. De ambitie van het project is om deze be-langrijke plek nieuw leven in te blazen door in te zetten op een ontwerp dat zowel de architectuur (B-Architecten) als de publieke ruimte (OMGEVING) integreert en tegelijkertijd programmatorisch een sociale impuls creëert.

Het eigenlijke Albertplein onderscheidt zich door een gedetailleerde en subtiele inrichting waarbij er ruim-ten op mensenmaat worden voorgesteld. In het voorstel krijgt de zuidzijde van het plein een groen karakter met intieme zitplekken rondom de bestaande bomen. Het noordelijk deel van het plein faciliteert door zijn open en polyvalent karakter de bestaande activiteiten, waaronder de biomarkt en de bloemenmarkt, en an-dere toekomstige functies.
De realisatie van het project is de eerste interventie die kadert in het duurzaam wijkcontract Albert.

titel Albertplein
locatie Vorst
opdrachtgever stad Vorst
contactpersoon Fernando Callado Tato
fase wedstrijdontwerp
looptijd 2015-2017
oppervlakte 3.500 m²
taken stedenbouwkundige inpassing nieuwe gebouwen, ontwerp, technische uitwerking en werfopvolging openbaar domein
budget € 520.000 (omgevingsaanleg), € 3.000.000 (architectuur)
projectteam Ada Barbu, Eric Dessaer, Luc Wallays, Tompy Hoedelmans
projectverantwoordelijke Tompy Hoedelmans
samenwerking B-architecten (architectuur)
prijzen 1e prijs ontwerpwedstrijd
links