Menu

bezinningstuin UZ - Jette info

Voor de huidige hoofdingang van het Universitair Ziekenhuis Jette werd een aangenaam voorplein gecreëerd, met aangepaste parkeerplaatsen, een zone voor kiss & ride en een groene verblijfsruimte. Een terrein naast deze hoofdtoegang heeft een nieuwe functie als intieme bezinningstuin gekregen. Deze verdoken tuin nodigt personeel, patiënten en bezoekers uit om te dwalen, lunchen en verblijven tussen bloeiende plantenborders. Een lange luifel van staal verbindt de ingang van het ziekenhuis met het recent gerealiseerde EHBO-gebouw.

De realisatie kadert binnen het beeldkwaliteitsplan voor campus Jette dat in opdracht van het Universitair Ziekenhuis Jette en de Vrije Universiteit Brussel in 2014 door OMGEVING werd opgemaakt.

titel bezinningstuin UZ
locatie Jette
opdrachtgever Universitair Ziekenhuis Jette
fase uitgevoerd
looptijd 2014-2016
oppervlakte 1 ha
programma voorplein, bezinningstuin, luifel
taken ontwerp, technische uitwerking, werfopvolging
budget € 900.000 excl btw
projectteam Koen Moelants, Leen De  Groote, Luc Wallays, Peter Seynaeve, Tompy Hoedelmans
projectverantwoordelijke Tompy Hoedelmans
links