Menu

ecorecreaduct ‘De Priorij’ - Brussel R0-Oost info

Het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid wil Groenendaal verder uitbouwen tot één van de centrale hubs waar mensen hun bezoek aan het Zoniënwoud starten en eindigen. Het Bosmuseum, de onthaalpoort in Groenendaal is vandaag al verbonden met het station, maar deze brug is te klein voor het aantal gebruikers van de verbinding. In de nabije omgeving bouwen we nog een fietsonderdoorgang, fietsnelweg F205, een stationsparking en vergroenen we de stationsomgeving. Hierdoor wordt de druk op de bestaande brug enkel groter. Door de bouw van het ecorecreaduct kan het Zoniënwoud zich op zowel ecologisch, recreatief als cultuurhistorisch vlak verder ontwikkelen.

In het ontwerp van het ecorecreaduct staan continuïteit en integratie centraal. Zowel voor de gebruikers ervan (mensen én dieren) als voor het verkeer dat eronderdoor rijdt, is het ecorecreaduct zo vormgegeven dat het naadloos aansluit op de bestaande omgeving.

Daarom maken we gebruik van materialen met een natuurlijke uitstraling zoals hout, weervast staal en natuursteen. Zo ervaren de gebruikers van de brug de oversteek niet als het kruisen van de Ring, maar wel als een aangename wandeling in de natuur.

titel ecorecreaduct ‘De Priorij’
locatie Brussel R0-Oost
opdrachtgever
De Werkvennootschap
contactpersoon
Jelle Vercauteren
fase lopende
looptijd
2018-2023
gunningswijze aanbesteding
budget € 5.177.768 excl. btw
programma creeëren van een betere infrastructuur, verhoging van de leefbaarheid, wegwerken van landschappelijke barrières, cocreatie
taken visie, ontwerp en uitvoering
projectteam Eric Dessaer, Gwen Laureys, Luc Wallays, Maarten Moers, Marie Mistiaen, Myron Devolder
projectverantwoordelijke Maarten Moers
samenwerking SBE, NEY & Partners, D+A Consult, Hesselteer, MINT
   
   
OMGEVING